Blog

BlogΟι τάσεις της νέας σεζόν SS21

29/03/2021

Οι τάσεις της νέας σεζόν SS21

Κάθε γυναίκα έχει μια μικρή ή μεγάλη αδυναμία στα παπούτσια. Γι’ αυτό άλλωστε και κάθε σεζόν συνηθίζουμε να κάνουμε μια ανανέωση στη συλλογή μας, έτσι ώστε να συμβαδίζει με τα νέα δεδομένα της μόδας.
Τώρα που πλησιάζει λοιπόν ο καιρός, είναι ευκαιρία να δούμε ποιες είναι οι κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.
Σε γενικές γραμμές τα top shoes trends βασίστηκαν στη χαλαρή και ανέμελη διάθεση της εποχής, αλλά και την άνεση. Για τον λόγο αυτό κυριάρχησαν παπούτσια φλατ και απλά, που όμως δεν χάνουν την θηλυκότητα και την κομψότητα τους.


 



Οι σαγιονάρες θα έχουν την τιμητική τους


Το απόλυτο καλοκαιρινό παπούτσι για κάθε γυναίκα δεν είναι άλλο από τις σαγιονάρες. Είναι δροσερές, στυλάτες και κυκλοφορούν τόσο σε casual, όσο και σε πιο chic σχέδια.
Φέτος λοιπόν σύμφωνα με τους διάσημους οίκους μόδας Tom Ford, Jacquemus, Stella McCartney, Sportmax, Acne Studios και David Koma, θα φορεθούν κατά κόρον.
 










Ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές παντόφλες


Η χαλαρή διάθεση και η ανεμελιά της σεζόν αποτυπώνεται πέρα από τις σαγιονάρες και στις παντόφλες που φέτος θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Χουχουλιάρικες και στυλάτες θα αποτελέσουν την τέλεια επιλογή για το σπίτι, αλλά και για τις εξόδους μας.
Στην πασαρέλα της Gabriela Hearst παρουσιάστηκαν σχέδια πλεκτά που θυμίζουν παντόφλα. Λόγω όμως της σκληρής τους σόλας και του μάλλινου σχεδιασμού τους, μπορούν κάλλιστα να φορεθούν και έξω από το σπίτι.
Αντίστοιχα, ο οίκος Balenciaga δημιούργησε πιο παιχνιδιάρικα και χρωματιστά σχέδια διακοσμημένα με το λογότυπο του.
Από εκεί και πέρα, υπήρχαν και οι πασαρέλες των Celine, Rosetta Getty, Vince και MSGM, στις οποίες είδαμε περισσότερα σχέδια παντόφλας – παπουτσιού.
 







Σανδάλια με φαρδιές λωρίδες


Ακόμη μια από τις κορυφαίες τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021 είναι και τα casual chic σανδάλια με φαρδιές λωρίδες. Από δέρμα, πλαστικό, αλλά και σκριτς – σκρατς (velcro), τα σανδάλια αυτά αποπνέουν την χαλαρότητα της εποχής.
Πρόκειται για ένα trend που παρουσίασαν στις κολεξιόν τους οι οίκοι Jason Wu, Anna Sui, Christian Dior, Emilia Wickstead και Hugo Boss.
Από εκεί και πέρα, αν τα παραπάνω σανδάλια δεν είναι του στυλ σας, εξίσου must θα είναι και όλα τα υπόλοιπα σχέδια με κορδόνια.
Το συγκεκριμένο σχέδιο το είδαμε στις πασαρέλες των J.W. Anderson, Givenchy, Khaite, Etro, Eudon Choi και Theory.
 







Απλά και κομψά φλατ παπούτσια, όπως οι μπαλαρίνες


Κι αν ψάχνετε για ένα στυλάτο και άνετο ζευγάρι που δεν θα κουράσει τα πόδια σας λόγω τακουνιού, μην ανησυχείτε. Φέτος θα είναι στη μόδα τα απλά και κομψά φλατ σχέδια παπουτσιών. Αυτά βέβαια που θα ξεχωρίσουν δεν είναι άλλα από τα τύπου μπαλαρίνας και τα slingbacks.
Η τάση αυτή παρουσιάστηκε μεταξύ άλλων από τους οίκους Sandy Liang, Marina Moscone, Emilia Wickstead, Celine, Sharon Wauchob, and Yuhan Wang.
 









Τα flatforms παραμένουν στην κορυφή


Τα φλατ, αλλά με χοντρό πάτο, ψηλά παπούτσια που κάνουν το περπάτημα άνετο και ξεκούραστο θα συνεχίσουν να αποτελούν top τάση και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021.
Η διαφορά βέβαια από την προηγούμενη σεζόν είναι πως τα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σχέδια είναι βασισμένα περισσότερο στο παρόν, σε αντίθεση με τα εμπνευσμένα από τη δεκαετία των 70’s που είδαμε το Φθινόπωρο και το Χειμώνα.
Αυτό άλλωστε έδειξαν και οι προτάσεις των Comme des Garçons, Erdem, Altuzarra, Versace, Coperni, Tod’s και Simone Rocha.
 








Τα παπούτσια με αλυσίδες παραμένουν τάση και την Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021


Οι αλυσίδες έχουν γίνει must εδώ και δυο σεζόν και θα συνεχίσουν να αποτελούν ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό στοιχείο στα παπούτσια Άνοιξη / Καλοκαίρι 2021. Πρόκειται για μια λεπτομέρεια που προσδίδει κομψό στυλ και λάμψη σε ένα υπόδημα.
Μερικοί από τους κορυφαίους οίκους μόδας που διατήρησαν αυτό το shoe trend στην κορυφή είναι οι Versace, Tom Ford και Victoria Beckham.
 










Τα παπούτσια με τετράγωνη μύτη παραμένουν τάση και αυτή τη σεζόν


Τα παπούτσια της νέας σεζόν βασίζονται στην άνεση και τη χαλαρότητα. Επομένως, τα τετραγωνισμένα στη μύτη σχέδια υποδημάτων που δεν πιέζουν τα δάχτυλα θα συνεχίσουν να αποτελούν κορυφαία τάση και αυτή την περίοδο.
 










Sneakers και παπούτσια αθλητικού τύπου


Το sporty chic ντύσιμο έχει την τιμητική του τον τελευταίο καιρό. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες τις τάσεις της σεζόν. Για τον λόγο αυτό, τα αθλητικά παπούτσια, αλλά και αυτά που θυμίζουν sneakers θα είναι must.
 









Παπούτσια ανδρόγυνου στυλ και γι’ αυτή τη σεζόν


Αν ψάχνετε για ένα κομψό, άνετο και σοβαρό στυλ παπουτσιού ιδανικό για το γραφείο και όχι μόνο, που να ξεφεύγει από τα κλασικά φλατ, μια όμορφη εναλλακτική αποτελούν τα ανδρόγυνα. Πρόκειται για μια τάση που συνεχίζει να έχει θέση στην κορυφή των προτάσεων, με βασικό πυρήνα τα loafers.
Μεταξύ άλλων τέτοιου είδους παπούτσια παρουσίασαν οι οίκοι Chanel, Tibi και Louis Vuitton.
Share:

Πρόσφατα posts

Ο παρών ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να εξασφαλίσει για εσάς την καλύτερη εμπειρία. Μάθετε περισσότερα ή δείτε τις Ρυθμίσεις
Κατάλαβα!